Pientä puuhaa arjen ratoksi

Jos parisuhteesi kaipaa piristystä, ehdota kumppanillesi vaikka pienen remontin tekoa. Kotona tai missä siihen nyt olisi tarvetta. Parhaan piristyksen saat jos kummallakaan teistä ei ole kokemusta remonttihommista. Siitä vaan suit sait sukkelasti työhön käsiksi ja intuition voimalla eteenpäin. Käyttöohjeita ei kannata lukea, näin lopputulosta on paljon jännempi odotella.

20181229_120001

Tässä valmistuu makuuhuone…

Minulla ja Han Sebolla on pieni remontin poikanen tuolla Leppävaaran kupeessa. Kaipasimme arkeen vähän äksöniä, kun siivoukset, ruuanlaitot, pyykkäykset, koiran ulkoilutukset, TV:n katselut ja harrastukset eivät vielä tuntuneet vievän kaikkia mehuja työpäivän jälkeen. Nyt sitten illat ja viikonloput menee remonttihommissa ja Han Sebo on alkanut puhumaan mulle paljon enemmän kuin ennen. Ei tosin niin ystävällisesti, eikä niistä aiheista mistä toivoin, mutta nopeasti ne aiheet tuntuvat kuitenkin löytyvän. Esimerkiksi kun maalasin  kylpyhuoneen seinät. Ihmettelin minkä ihmeen pienen purnukan olivat laittaneet maalipurkin mukana. Päättelin sen olevan käsisaippua, koska rapatessahan roiskuu. Kädet on maalissa ihan varmasti, vaikka hanskoja pidänkin.

Niin sai kylpyhuone uuden sävyn pintaan ja vieläpä useaan kertaan. Sitten oli lattian vuoro ja kun sattui kirkasvalo olemaan niskan takana ja sopivasti luppoaikaa, niin lukaisin purkin kyljestä ohjeen. Eihän se pikku purnukka maalipurkin kyljessä mikään saippua ollut, vaan maaliin kuuluva liima-aine. Kyllä minä järkytyin. Niin älyttömän monta tuntia, mitä olin hikoillut niiden seinien kanssa, meni ihan hukkaan. Liimat oli roskiksessa ja maalit seinissä.  Mutta onhan asialla positiivinen puolikin, kun maalit rapisevat seinistä, saa Liivei valita haluamansa värin ja taas on kylpyhuone kuin uusi. Ja minä riennän mielelläni apuun. Virheistä oppii viiskymppinen, nyt ymmärtäisin sujauttaa sen ”liiman” maaliämpäriin. Kyllä pitäisi maalifirmojen ottaa huomioon meidät nopean toiminnan naiset. Jos tuollaisen älyttömyyden keksivät, niin siihen pitää kirjoittaa kissan kokoisilla kirjaimilla: PISTA HYVÄ IHMINEN TÄMÄ MAALIN JOUKKOON!!!

No, lattian maaliin pistinkin. Se nyt ainakin pysyy siellä missä pitääkin.

20181229_121150

Vanha keittiö

Han Sebon loistava idea oli, että MINÄ olisin raaputtanut kaikki maalit pois ja tehnyt työn alusta loppuun kunnolla. Tämän neuvottelun MINÄ voitin. Tehdään se yhdessä, sitten kun rapina käy.

20190211_185716

Uusi keittiö alkaa nousta…

Meille kävi hassusti myös parketin kanssa. Oikein mukava parketti löydettiin. Ostettiin noin niinkuin kokeeksi makuuhuoneen verran ja myyjä vakuutti, että tavaraa riittää-”hyllykamaa” sanoi hän. Ennätysajassa pistettiin parketit lattiaan ja eikun lisää hakemaan. Nyt myyjä sanoikin, ettei sitä laatua ollut kuin ne mitä hyllyssä oli. Ei koko Suomessa, valmistus lopetettu!!! Minä olin ihan rauhallinen, mutta joku toinen ei. En lähde sen kummemmin availemaan, mitä siinä tapahtui, mutta sen sanon, että ihan uusiin piirteisiin sain tutustua puolisossani.  Hyvin sen parketin suhteen loppujen lopuksi kävi. Laitettiin eteiseen ja keittiöön laattaa, niin muihin tiloihin riitti se peijakkaan parketti. Onneksi työkaveri sanoi, että aivan älyttömän hyvä ratkaisu!!!! Hänen miehensä on sentään tämän alan asiantuntija, joten melkein siis hänkin.

 

Kyllä kaikki aina loppujen lopuksi kääntyy parhain päin. Mekin olemme jo loppusuoralla. Ainakin minun mielestä.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Pientä puuhaa arjen ratoksi

  1. Nimetön sanoo:

    Hauska tarina. Olin jo kuullut pääpiirteissään Ilomantsissa liikkuvan version. Kiva kun annatte meille aihetta vienoon hymyilyyn. Terv. Riitta

    Tykkää

Kirjoita kommenttisi tähän ... (sähköpostia ja kotisivua ei tarvitse kirjoittaa)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s