Elämän pikku eroja

Niin se työelämä imaisi mukaansa. Sitä on taas niin tärkeä lenkki tässä ihmisten elämässä ja hyvinvoinnissa. Eikä mennyt hukkaan ne Han Sebon vieressä valvotut/ pilkityt/ katsotut jalkapallopelit. Nyt niitä taitoja tarvitaan. Pelaamme muutaman kerran viikossa asukkaiden kanssa futista ja se on todellista peliä, ei mitään pelailua. Eihän minun kangaskengillä tälläisia pelejä pelata. Nappulakengät on nyt hankintalistalla. Pari varvasta turposi niin, ettei niistä nyt saa selvää mitä ovat. Miten sitä pelataankin niin kovalla pallolla? En ihan heti olisi päätäni pistämässä pallon eteen. Tajuhan siinä lähtisi. On ne kovia poikia, niin meidän, kuin muun maailmankin pelaajat.

20180729_193348

Saimaalla

Mutta niin imaisi Espoo ja Suomikin imuunsa. Järjestys se olla pitää, tuumii suomalainen. Eihän me Han Sebon kanssa meinattu uskoa silmiämme, kun lähdimme Espoosta ajamaan Enonkoskelle. Se oli pahinta ruuhka-aikaa ja autot soljuivat eteenpäin niin jouhevasti. Vetoketjusysteemi oli kaikille mennyt jakeluun, eikä kukaan rynninyt rinnalle; Suomessa kaistalla ajaa vain yksi auto, kun taas Kiinassa siihen menee kolmesta neljään autoa. Oli se huikeaa olla todistamassa tätä järjestystä ja kuuliaisuutta. Entäs sitten tämä jalankulkijoiden kunnioitus. Jalankulkijoille palava vihreä valo tarkoittaa, että kadun voi ylittää jalankulkija. Eikä niin, että kaikki muut ensin ja sitten jalankulkijat jos ehtivät ja uskaltavat. Kadulla kävellessä Suomessa ei satu törmäyksiä, koska täällä kaikki näyttävät noudattavan sääntöä, että kuljetaan kadun reunassa. Eikä täällä jalkakäytävillä ajella holtittomasti autoilla, mopoilla, kaupunkipyörillä, sekä muilla härveleillä. Voi huolettomasti kulkea omissa ajatuksissaan. Kyllä tässä liikenteessä pekingiläinen olisi ihmeissään.

20180802_155329

Ei norppa vaan Lara

Toinen positiivisesti yllättävä paikka oli yleiset vessat. Hitsi, miten meillä ovat siistejä. Istuinrenkula on paikallaan, ilman kengänpohjien jättämiä jälkiä, ilman mitään ylimääräisiä roiskeita. Vessa vedettynä, lattia kuivana, paperit telineessä. Kyllä on ilo poiketa siellä. Enää ei ole pakkomielle tarkistaa käsilaukun nenäliinakiintiön riittävyyttä kotoa lähtiessä. Miesten vessassa se touhu vasta villiä olikin. En ole käynyt, mutta olen kuullut. Kiinassa miehet ovat tehokkaita vessassakin. Kännykän ja tabletin lisäksi raahaavat sinne mukanaan varmaan tietokoneet, tulostimet ja faksitkin. Eipa ole ihme että ohi lorotuksia sattuu. Ja käsienpesuhan siellä kuuluu vain harvojen wc-rutiineihin. Kyllä desinfiointirättejä kului tätä touhua seuratessa.

On se vaan mukava olla Suomessa.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kirjoita kommenttisi tähän ... (sähköpostia ja kotisivua ei tarvitse kirjoittaa)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s