Kiinalaisen uuden vuoden loma

Tälle lomalle lähdin reilusti ennen varsinaisten lomapäivien alkua, pois rynnivien matkaajien jaloista. Kohteena oli Suomen Espoo ja siellä asusteleva poikamme Liivei. Koti oli puunattu katosta lattiaan, ihan kuin itse siellä vielä asustelisin :). Talossa asuvan abiturientin havainnon mukaan, paikat pysyvät kunnossa, kun pitää tavarat paikoillaan, käyttää samaa mukia ja juomalasia, vie roskat ja kerran viikossa imuroi. Siisteyteen saattoi vaikuttaa myös säännölliset näytöt, joita talomme myynnin vuoksi järjestettiin.

20180217_111923

Ei Espoosta vaan Aberdeenista

Talolle löytyi ostaja, minkä jälkeen alkoi hillitön asuntonäytöissä ravaaminen. Soittelin Han Sebolle hintahaitarin ylärajan nostamisesta parit kerrat, kun mieleistä asuntoa ei alkanut löytyä. Asunto on vielä hakusessa, mutta muutama mukava on mietinnässä.

Lähdimme Han Sebon kanssa asuntoasioita sulattelemaan Skotlannin Aberdeeniin. Opiskelija tyttäremme ei majoittanut meitä ahtaaseen soluasuntoonsa, mistä olimme enemmän kuin mielissämme. Läheinen hotelli, muhkeine sänkyineen ja runsaine aamiaisineen sopi meille vallan mainiosti. Tässä suhteessa, emme halunneet muistella opiskeluaikojamme (purkki tonnikalaa, makaroonia, kaksi siivua wc-paperia…) Olin kyllä onnellinen, kun näytti vahvasti siltä, että LM oli valinnut oikean alan. Sen huomasi siitä, kun joka toinen hänen lauseensa alkoi:”Psykologian luennolla sanottiin muuten….”       Ja mikä parasta niissä skoteissa, se ympäröivä ystävällisyys. Ihmiset hymyilevät, katsovat silmiin, pyytävät anteeksi jokaista tönäisyä ja töytäisyä. Ja kun kaikki käyttäytyvät näin, on niiden muutaman juntinkin, joilta kiitos ja anteeksi ei tule luonnostaan, vähän niinkuin ympäristön painostuksesta saatava kakistettua suustaan nämä vaativat sanat. Tämä on ihan sama kuin tuolla yhdessä toisessa maassa asustellessa, missä näiden sanojen käyttöä vielä mietitään, otetaanko ne ihan yleiseen puhekieleen. En nyt tarkoita maata, jolla on sini-valkoinen lippu, vaan sitä toista. Rynnimiseen, etuiluun ja minä ensin joka paikasta-periaatteeseen ei kuulu pyydellä anteeksi tai kiitellä. Ja kun vallalla on pitkään jatkunut perinne, ei siitä hevillä luovuta, vaikka joku joskus yrittäisikin jotain muuta.

20180217_113902

Tien ylitys näppärästi viistottain.

Olihan meilläkin Han Sebon kanssa vaikeuksia oppia uusia asioita reissullamme. Mainittakoon nyt vaikka teiden ylitys. Pyörittelimme päitämme, kun meille jalankulkijoille paloi vihreät valot samaan aikaan joka suuntaan. Ylitimme yhden suunnan ja odottelimme sitten toisen suunnan valojen vaihtumista, kunnes saimme ylitettyä kaikki tarvittavat kadut. Eihän sitä tässä maassa noin vaikeasti tehdä, siitä vaan keskeltä risteystä viistosti, niin että samalla ylittyy useampi katu. Kyllä oli näppärää, aluksi iski moisesta ylityksestä rikollinen- tai ainakin syyllinen olo. Mutta sitten siitä alkoi ihan tykkäämään, tuli olo, että minä sitä voin tehdä mitä lystään kahden sekunnin ajan, kun valot ovat vihreät!!! Pekingissä tätä oloa kannattaa välttää, ainakin liikenteessä.

Kyllä on kylmäveristä porukkaa tämä Skotlannin sakki. (Kylmä-vai kuumaveristä?? kumpaakas ne nyt oikeestaan ovatkaan…) Eikös nyt ole kutakuinkin keskitalvi?? Ihan tässä alkaa epäilemään, kun osa porukasta vetelee kaduilla shortseissa ja T-paidassa. Pikku lapset istuvat rattaissa ilman hattua, kaulaliinaa ja lapasia. Pubissa, vieressäni istui nuori mies T-paidassa ja kesäpöksyissä, kun minulla taas oli paksu talvitakki, villakaulaliina, pipo ja lapaset. Näyttäisivät pienestä pitäen karaistuneen tähän koleaan, kosteaan viimaan. Paikalliset eivät varmaan sairastele, meidän LM heidänkin puolestaan. Nämä ovat niin kovia tyyppejä, ettei pikku flunssat iske.

20180215_101114

Autolastillinen abeja…

Liivein abi-risteily Tallinnaan oli samaan aikaan kun me olimme Skotlannissa. Jossain vaiheessa tuli mieleen, miten hän on reissusta selvinnyt. Pistin sille viestin:”Millasta oli?” Vastaukseksi tuli samantien:”Tosi kivaa!” Jos meidän perheen miesväki käyttää etuliitettä TOSI, niin silloin on tosi kyseessä. Se tarkoittaa, että on ollut JÄTTI-, SUPER-, ÄLYTTÖMÄN mukavaa. Joten yhteenvetona kiinalaisen uuden vuoden lomasta voisin sanoa, että hyvin meni. Paluumatka Pekingiin alkakoon :).

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kiinalaisen uuden vuoden loma

  1. Suomen Turuus voi kans ylittää tuolla lailla tien siinä torin kulmalla. Mukavaa matkaa takaisin Pekingiin. Terkkuja.

    Tykkää

Kirjoita kommenttisi tähän ... (sähköpostia ja kotisivua ei tarvitse kirjoittaa)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s