Kiekkoilutouhuja

Sponsorilla oli perjantaina luistelu-tai pelikoe jääkiekkojoukkueeseen pääsyä varten. Luistimet, luikkarit, niin kuin meilläpäin sanotaan, hänellä jo on, mutta muut varusteet tuodaan Suomesta jos kutsu joukkueeseen käy. Muutamaa päivää aikaisemmin hän kävi harjoittelemassa luistelua. Meidän viereisessä kauppakeskuksessa on kaukalo, jossa on ihan hyvä harjoitella. Joku ystävällinen intialainen oli auttanut tämän alkavan kiekkoilijan ylös jäänpinnasta, kuulemma pari kertaa. Pitääkin muistuttaa, että junnuille a1n1O7DhPy7pnT8yV9ZyLOR_ec0sUFd9wRd98yNX2IYensimmäinen tai toinen asia, mikä opetetaan, varusteiden päälle laiton jälkeen, on jäänpinnasta ylös nouseminen ja se tapahtuu nopeasti. Ei siinä jäädä odottelemaan jeesaajia. Varusteetkin piti poikien saada ihan itse päälle, ei huolineet äitien apua. (Tietää tämä entisen junnu-kiekkoilijan äiti, minä.)

Perjantai aamuna lähtöä tehdessämme tuntui jännitystä olevan ilmassa, vaikkei kiekkoilija sitä myöntänytkään. Touhotin omia viime hetken juttujani, pyyhin pöytiä ja täytin tiskikonetta. Yhtäkkiä takaani kuului tiukka kysymys:”Missä minun muki taas on?” Olin ihan pihalla, että minunko se pitäisi tietää. Alkava kiekkoilija oli jättänyt mukinsa tulostimen viereen ja nyt ei löytänyt sitä siitä. Olin entistä enemmän pihalla, miksi ihmeessä hän jättää mukinsa tulostimen viereen.. Olisi kuulemma käyttänyt sitä samaa mukia koko viikonlopun. En voinut ymmärtää tätä miestä. Mutta nyt ymmärsin, miksi olin saanut raivata mukeja tulostimen, mikron, vesiautomaatin, kahvinkeittimen ja muiden härvelien vierustoilta. Ne olivat hänen mukiensa paikkoja. Annoin tietysti samalla mitalla takaisin ja kerroin, että minun vastuullani on tämän keittiön siisteys ja silloin jokainen likainen astia on tiskikoneessa. Taisin jopa vähän kimpaantua.  Sponsorin viimeiset sanat aiheesta olivat, ettei tämä sääntö koske hänen mukiaan.   Noin puoli vuotta sitten ehdotin, että olisimme laittaneet omien mukiemme kylkeen pienen nimilapun, merkiksi kenen muki on kyseessä. Silloin uAqSHjfP8eK5GG_2gbFI7ddxuVNE1Nok_o3jG68xddUmeillä asusteli kaksi futaaja tyttöä viikon ajan ja pöydät notkuivat kerran vettä juoduista mukeista. Se oli perheen pään mielestä huono idea, hän ei moiseen ryhtyisi. Tämä mukien ripottelu ympäri asuntoa näytti sopivan hänelle paremmin.

Se keskustelu jäi siihen, hypättiin autoon ja lähdettiin kiekkoilunäytettä antamaan. ( Minä, hyvänä henkisenä tukena.) Kaukalon ovet avautuivat myös meidän sponsorille. Ei ne mitenkään riemusta kiljuen sitä halunneet, mutta kun kerran tunsi säännöt, sai itse DmFpPlp1IRgRg0DzSd9JgZX7cpEA90QZlWooiCO94o0luikkarit jalkaan ja pysyi joten kuten pystyssä, niin se riitti. Sponsorillehan tämä oli lottovoitto. Huumorilla varustettuja miehiä ympäri maailmaa ikähaitarilla 17 – 70. Itse päättelin tämän ikähaitarin, koska ymmärsin nuorimman olevan LM:n luokalla ja kuulin sponsorin sanovan jollekin, että vanhin on ukin ikäinen. Ja nyt etten liioittelisi, otin nuoremman ukin iän ja siitä vielä muutaman vuoden pois. Nuorekkaita miehiä olivat 387GskkjSCjsQ9mMJC93OF6TzjWoRx2zb1kN9SQMSpQkaikki. Luistelivat ja pelasivat hyvin ja vauhdikkaasti. Etenkin uusi suomalainen opettaja oli todella taitava. Kuulin kanadalaistenkin kuiskivan että, nää on Selänteen sukulaisia kaikki.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kiekkoilutouhuja

 1. Ritva sanoo:

  Terja, miten sen sponsorin kavi, paasiko joukkueeseen? Pitaako harjoitella lisaa luistelua?
  Jannittyneena aina odotamme Sinun kirjoituksiasi. Joka paiva kaymme katsomassa, miten teilla menee.
  Hyvin kirjoitat, Sinun kannattaa harkita alan vaihtoa… toimittajaksi!
  Ritva

  Tykkää

Kirjoita kommenttisi tähän ... (sähköpostia ja kotisivua ei tarvitse kirjoittaa)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s