Timanttiliigaa

Olimme sitten kannustamassa Antti Ruuskasta ja Tero Pitkämäkeä yleisurheilukisoissa täällä Dohassa. Kyllä oli mahtava tunnelma. Ilmassa oli todella suurta urheilujuhlan tuntua. Jo kotona, Suomi-varusteita pukiessa, oli sellaista kihelmöintiä, kuin joulupukkia olis odottanut. Tunnelma oli huikea saavuttuamme stadionille. Kannustusjoukot 11046780_1606466026258720_8111630146539915836_nasemissaan, Suomenlippua jos jonkin kokoista ja lämpötila sellaisissa lukemissa, ettei päässyt palelemaan. Suomessa, kevään kisoissa, tuppaa vilu tulemaan. Täällä ei tullut vilu, oli hiki pinnassa koko ajan, vaikka istuimmekin melkein vaan paikoillamme. Eihän meitä montaa ollut niihin afrikkalaisiin kannattajiin verrattuna, joita oli katsomot pullollaan. Mutta kyllä meitä oli reilusti toistakymmentä, jos ei jopa kolmisenkymmentä. Ja ääntä meidän porukasta lähti varmaan enemmän kuin muista yhteensä. Kyllä niillä 11180301_1606465956258727_1372515042181587314_n Afrikkalaisillakin oli hyvä meininki. Eihän me niille pärjätty alkuunkaan, vaikka vahvistuksena meillä oli kaksi egyptiläistä. Poikien paikat sattuivat just keskelle meidän huutosakkia. No, pojathan ottivat lipusta kiinni ja yhtyivät huutoihimme. Hyvin sopivat porukkaan. Mahtoivatkohan tietää Suomea ennen. No nyt tietävät ja tietävät myös minkälainen meidän maan lippu on. Tietävät myös Teron ja Antin, sekä miten heidän nimensä lausutaan oikeaoppisesti. Koulun edustaja sattui istumaan heidän vieressään, joten pika-suomenkielen ääntämisharjoitus tuli kuin tilauksesta.

Vesipullo oli tyhjä jo portista sisään tullessa. Iltahan se oli, mutta mittarin lukemat hipoivat varmaan neljääkymmentä. Eipähän tarvinnut enää saunaa lämmittää, tosin ei meillä sellaista olekaan. Turhaa muuten oliskin. Saman asian ajaa, kun käy vähän hyppimässä pihalla ennen suihkua. Ja jos on tuulinen keli, niin ei tartte edes hyppiä. Vaikutus on sama kuin löylyn lyönnillä.11255412_1606465996258723_8402389420850973240_n

Olihan siellä varmaan muitakin maailman huippu-urheilijoita, mut en tuntenut kuin Antin ja Teron. Pituushyppääjätytöt olivat hurjan laihoja, selvästikään eivät ole olleet ruoka-aikana kotona. Mutta autot, joilla jotkut tulivat sisään, olivat oikein näyttäviä. Jotain urheilijoitahan niissäkin oli, paitsi viimeisessä oli joitakin bändiläisiä. Huudoista ja aploodeista päätellen kuuluisiakin. Siinä ne ajoivat kentän ympäri ihan noin vaan.

Pikkuisen jäi vaan harmittamaan, kun jossain urheiluruudussa sanottiin, että oli vaimea suomalaiskannattajajoukko tai jotain että, muutama suomalaiskatsoja oli raahautunut paikalle. Seuraavan kerran voisi Suomestakin tulla toimittajat paikanpäälle, niin tietäisivät asioiden oikean laidan. Se kuva, minkä teevee näytti, siinä oli vaan osa meistä suomalaisista. Suurempaa joukkoa meistä kuvattiin jonnekin muualle päin maailmaa. Ja kameramies oli muuten aivan innoissaan meidän meiningistä. Niin olin minäkin ja kaikki muutkin mukana olleet.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Timanttiliigaa

  1. Nimetön sanoo:

    Arvasimme teidän olevan katsomossa Teroa ja Anttia kannustamassa. Mekin riemuitsimme Pariisin hotellissa television äärellä ja menimme syömään oikein kunnolla tapausta juhliaksemme. Kyllä teidän kelpaa kun näitte livenä!!! Terv. Riitta ja Touko

    Liked by 1 henkilö

Kirjoita kommenttisi tähän ... (sähköpostia ja kotisivua ei tarvitse kirjoittaa)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s