Ladies room, washroom, restroom, toiletti, vessa…

IMG_20150428_081038

Gate mallin vessa.

IMG_20150428_090349

Lenkkeilyreitin vessa.

IMG_20150428_153318

City Centterin vessa.

Tulkaahan käymään Qatarissa. Täällä on ilo istua vessassakin. Ei tarvitse ite ees vetästä. Sellaset vessat on ainakin lentokentällä. Eikä tietysti myöskään hanoihin kosketa. Kädet vaan alle, niin johan tulee sopivan lämpöistä vettä. Onhan noita muuallakin maailmassa ja ollut jo iät ajat. Mutta niin on meilläkin, lentokentällä. Ja täällä on myös vessaemännät. Joissakin vessoissa emännät huuhtelevat koko vessan asiakkaan jäljiltä, vaikka olis sitten käynyt vaan pienellä hädällä. Ja sen jälkeen suihkuttavat raikastinta oikein urakalla. Lenkkeilyreitin vessan emäntä veteli tänä aamuna sikeitä. En tohtinut herättää, vaan kaivelin repun pohjalta omat vessapaperit. Vessapapereissa jotkut emännät nuukailee. Ymmärrän kyllä, koska meillä on tapana tunkea ne pyyhintäpaperit pönttöön ja näin tukkia heidän viemärinsä. Kun tulin huussista, oli emäntä tuonut mulle paperirullan ovenkahvaan ja jatkanut uniaan. Viimeksi joutui hakemaan miesten puolelta mulle pyyhintäpaperit ja näytti vähän närkästyneeltä, kun olin niin vaativa asiakas. Olen hänen puljunsa vakioasiakas, joten palvelu on alkanut pelata ja näköjään jo muistaa, etten ole suihkun käyttäjiä hänen pömpelissään. Enpä olekaan muistanut tippejä heittää. Huomenna pitää korjata tilanne. Raskisko ihan herättää ja kiittää palvelusta muutaman rialin kanssa. Eilen sain annettua meidän roskis-pojille tipit. Onneks. Olin nimittäin kytännyt luontevaa tilannetta jo jonkin aikaa. Niillä oli just käynnissä roskishuoneen pesu. Siis sen huoneen, minne minunkin roskat tulevat kuilua pitkin kerroksesta 29. Menin oven raosta sisään ja sanoin että:” Se on kuulkaas pojat niin, että hyvää työtä teette. Täällä on aina niin siistiä teidän jäljiltä. Joka paikka ihan kiiltää”. Kiittelin aikani ja iskin viiskymppiset joka pojalle. Olivat ihan ihmeissään. Sain siinä vähän paremman omantunnon itselleni, kun pääsen niin helpolla roskien viennistä. Ei lajittelua, ei biojätettä. Kaikki vaan muutaman metrin päähän kuilusta alas. Kyllä pojat hoitaa.

No, takaisin vessoihin. Jotkut vessaemännät vaikuttavat vähän ylimielisiltä. Se on kyllä outoa, kun mielestäni vessassa, jos jossain kohtelu pitäisi olla ystävällistä ja tasapuolista. Jokainenhan meistä joutuu käyttämään niitä ja ihan jokainen olisi myös pahassa pulassa ilman niitä. Pienikin viivytys voi olla peruuttamaton. Nöyränä otan vastaan nämä palvelut, sillä olen suurkuluttaja tällä saralla.

Kotona otin muuten käyttöön myös tuon systeemin, ettei papereita laiteta enää pönttöön vaan viereiseen roskikseen. Vessat ovat nimittäin aika usein tukossa ja korjaajia juoksee ihan riesaksi asti. Se on kumma miten pinttynyt tapa on heittää se paperi pönttöön. Vaikka kuinka hoen itselleni uudesta systeemistä istunnollani, niin h-hetkellä paperi menee ihan automaattisesti pönttöön. Pari kertaa olen onnistunut laittamaan sen viereiseen roskikseen. Nyt ymmärrän, ne vessaemäntien tuimat katseet perässäni. Sillä samoja katseita heitän perheenjäsenteni perään, ja ihan samasta syystä. Viemäreiden tukkijat ! No, eivät katsele minun perääni enää, yleisissä olen oppinut oikeille tavoille. Mutta pikku perheeni ei alkanut tähän projektiin. Eipä tietenkään, minähän se niiden putkimiesten kanssa availen heidän vessapapereillaan tukkimia vessoja päivät pitkät. Kyllä on harmittanut, että tuli aikoinaan opetettua pyyhkimisen jalo taito omille lapsille. Täällä toimituksen jälkeen suoritetaan pesu, ei pyyhkiminen. Näin ei putket tukkeudu. Yritäpä opettaa tämän sortin uusi taito teini-ikäisille tai keski-ikäiselle. Vielä vaikeampi kun paperin pistäminen pöntön viereen.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Ladies room, washroom, restroom, toiletti, vessa…

  1. Nimetön sanoo:

    Meillä on maalla ekovessa ja on luonnollista siellä, että paperit laitetaan viereiseen roskikseen,ei turhaan tule kompostijätteeseen niin paljon papereita.Helpommin meni kyllä perille 9vuotiaalle lapsenlapselle, kuin jo keskiiän ohittaneelle miehelle.Oppia ikä kaikki.

    Tykkää

Kirjoita kommenttisi tähän ... (sähköpostia ja kotisivua ei tarvitse kirjoittaa)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s