Korkeuksissa

Arvelutti muuttaa kahden rakennustyömaan viereen. Onneksi ei mamisteltu vaan rohkeasti pysyimme valinnassamme. Työmaaliikenne on maanpinnalla ja se ei häiritse kerrokseen 29. Täällä ei myöskään herättele öiset rukouskutsut eikä lintujen ikkunoiden rapistelut. Yöt menee jotakuinkin nukkuessa, tosin muutamana yönä vessareissulla, on pitänyt jäädä ihailemaan kaupungin valoja, oikeaa valomerta. Maisemat ovat mitä parhaimmat. Tykkään myös seurata kolmesta ikkunasta kahden tornitalon rakennustöitä. Kyllä nämä rakennusmiehet ovat varsinaisia huimapäitä, ei tuohon joka poika pystyis.  Ja tiimityötä mitä parhaimmillaan. Nostokurjen käyttäjän ja työmiesten täytyy ymmärtää toisiaan ja varovaisuus on ihmishengen arvoista. Pääsen seuraamaan työskentelyä ihan vierestä, LM:n sängystä jopa kahta raIMG_20150216_104047kennusprojektia yhtäaikaa. Talojen reunoilla työskentelevillä on turvavaljaat, mikä onkin hyvä, sillä muuten tämä olisi liian vaarallinen jännitysnäytelmä. Siellä ne miehet työskentelevät yhtä varmoin askelin kuin muut alhaalla.

Kyllä minä nostan hattua näille työmiehille. Eilisessä helteessä (+29) ja tämän aamun myrskytuulessa he työskentelevät muina miehinä, positiivisella asenteella. Hetki sitten pallottelivat vaatemytyllä, mikä loppujen lopuksi tipahti alas, onneksi kukaan ei lähtenyt perään. Saivat tauollaan hyvät naurutkin. Mutta kyllä minä olen monesti sydän syrjällään, kun niin luottavaisesti nojailevat noihin huteran näköisiin kaide virityksiin. Ihan kaiken varalta pidän puhelinta vieressä ja numeroa 999 näppäiltynä valmiiksi. IMG_20150218_105646Onneksi ei ole tarvinnut painaa vielä kertaakaan. Hattua nostan myös muille esim. meidän roskisvastaavalle. Me vaan laitamme kaikki roskat kuilusta alas ja hän hoitaa loput. Tosin jotkut urpot eivät viitsi edes kuiluun asti roskapussiaan nostaa, jättävät lattialle muiden nostettavaksi. Laiskuus huipussaan. Mutta näitähän on joka paikassa. Joskus yllättävänkin lähellä. Ja siivoojat, hoitavat täällä homman vähän niinkuin me muuton. Huomaamatta, mutta silti hyvin tuloksin. Yleiset tilat ovat viimesen päälle siistissä kunnossa, toisin kuin vanhalla asunnolla. Siellä siivooja-pojat saivat sen anteeksi, toinen siksi, koska oli niin LM:n poikaystävän näköinen ja toinen siksi, koska huolehti kissoista ja jutteli minulle aina kun nähtiin. En tiedä mitä kieltä puhui, ei ainakaan englantia. Ei ne siivota osanneet, mutta mukavia olivat. Ajattelin, että kannustusraha innostaisi heitä siivoamaan vähän paremmin. Ei auttanut.

Kyllä tämä on lottovoitto päästä tälläiselle paraatipaikalle seuraamaan tornitalon rakentamista. Onneksi ensi viikolla tulee liuta sukulaisia, joiden kanssa pääsee jakamaan tämän riemun. Ei tätä voi sanoin kuvailla.IMG_20150218_105713 (1)

LM ei olisi halunnut muuttaa vanhalta asunnolta minnekään. Meidän oli turvauduttava lahjontaan. Tarjosimme hänelle meille tarkoitettua makuuhuonetta, mikä on pienen yksiön kokoinen ja siellä on aika hulppea kylpyhuone, maisema-ammeineen. Johan rupesi muuttaminen kiinnostamaan. ( Käytän kuitenkin hänen suihkuaan, sillä minulle on ennen kokematonta olla maisemasuihkussa). On täällä pieniä vikojakin, mutta mitä niitä nyt luettelemaan. Voin niistä nyt joitakin mainita, ettei uskottavuuteni kärsisi. Vaatekaappien ovet joudutaan pitämään auki, koska muuten vaatteet haisevat tunkkaiselle, ikkunat ovat ulkopuolelta likaiset, eikä niitä voi itse pestä. Täälläkään eivät käy suihkussa ennen altaaseen menoa, juntit. Liesi on upo uusi ja niin hieno, etten osaa käyttää sitä. Enkä jaksa keskittyä lukemaan käyttöohjeita, en jaksanut lukea niitä Suomessakaan ja en varsinkaan nyt kun kaikki on vieraalla kielellä. Onneksi juniori laittoi lieden toimimaan ja sai sen myös sammutettua. Olen niin kiitollinen, että minulla on lapsia, vaikkakin vaan kaksi. Kyllä elämä olisi paljon hankalampaa ilman heitä. Rasittavinta on liikenne. Jo auton kyydissä istuminen rasittaa enemmän kuin kunnon juoksulenkki. Kokoajan pitää olla varuillaan ja valppaana, koska mistä vaan joku voi pyyhältää eteen ja voi vaan arvailla, mitä kaistaa edessäsi ajellaan. Ja aika kovaa mennä viipottavat. Ainainen auringonpaistekin voi rasittaa. Ei kuitenkaan minua!!!!

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kirjoita kommenttisi tähän ... (sähköpostia ja kotisivua ei tarvitse kirjoittaa)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s