Tämän hetken kuulumisia

Aloitetaan tärkeimmistä. Kissaemo poikineen on muuttanut viereisen talon puskiin. Vähän harmitti, ettei niitä nyt nähdä joka kerta ulos mentäessä. Sponsori oli kuitenkin keksinyt uuden reitin clubille ja hänen mielestään se on se virallinen reitti, näin hän meille selvitti.  Reitti menee just niiden kissojen vierestä. Hyvä reitti onkin. IMG_20140920_163403Kissanpennut ovat kasvaneet ja ovat tosi leikkisiä. Ne ottavat hurjia spurtteja, hyökkäävät autojen alta, kun joku kulkee ohi, eivät kimppuun, vaan ohi. Aivan kuin kisaisivat kumpi voittaa, ohikulkija vai he. Ne myös nukahtavat nopeasti. Clubille mennessä niillä on täysi tohina päällä ja kun viiden minuutin päästä tullaan pois, niin ne jo vetelevät sikeitä. Yksi pennuista oli saanut pyydystettyä linnun. Leikki sillä kuin lapsi parhaimmalla lelullaan. Oli niin älyttömän innoissaan heitellessään sitä lintua, että näytti unohtaneen koko muun maailman.  ( Kyllä luonto on julma.)IMG_20140920_163218

No, niitä linnunpoikasia on nyt sitten tullut kaksin kappalein lisää. Meidän pikku parvekkeen kaksosmunat ovat kuoriutuneet ja siellähän ne nökötti kaksi suloista linnunpoikasta. Sen parvekkeen oven edessä on vaatekaappini, ettei vaan häiritä pesintää. En ole siirtänyt kaappia kuin kahdesti, ihan vaan, että näen miten pesintä sujuu. Hyvin siellä on kaikki ollut. Sponsori kylläkin varoitteli, ettei tuollaisia lastulevykaappeja pidä mennä siirtelemään, hajoavat kuulemma käsiin. Ei oo vielä hajonnut, vaikka oikeesti oon siirtänyt sitä neljästi. Ja eilinen oli viides kerta. Siellä ne poikaset nyt ovat, ihanaa, melkein kuin olis itse saanut perheenlisäystä. Sanoin tässä yks ilta sponsorille, että oliskohan ne poikaset jo kuoriutuneet, kun on sellainen meteli tuolla parvekkeella. Ei, ei, vielä on liian aikaista, totesi sponsori. Olisi vaan pitänyt luottaa äidinvaistooni, koska silloin se oli varmaan tapahtunut. Tai ehkä se meni hyvin just näin, niin en päässyt häiritsemään kuoriutumista tai heti kuoriutumisen jälkeistä aikaa. Eikös ihmisilläkin rauhoiteta synnytyksen jälkeinen aika kuukaudeksi tai ainakin muutamaksi päiväksi ja sitten vasta rynnätään ihastelemaan uutta tulokasta.

Yritin olla avuksi lintuperheelle ja emon ollessa muualla, tyrkkäsin oven raosta vesiastian vaivihkaa parvekkeelle. Seurasin sitten pitkin päivää verhon raosta tapahtumia. ( Jäi siivouspäivä väliin, ettei imurin hurina säikytä uusia tulokkaita. En voinut myöskään poistua kotoa, ihan siltä varalta, jos joku hyökkää niiden kimppuun. Missä lie emo ollut???Roskat vein äkkiä ja sitten takaisin asemiin). Ja tiedättekö, emoa ei näkynyt eikä kuulunut kokonaiseen kuuteen tuntiin. Luulin, että olin säikyttänyt sen vesikippoineni omille teilleen. Mietin jo hädissäni, miten selviydyn kahden vastasyntyneen linnunpoikasen kasvatuksesta kun jo kahden teinin kasvatus tuntuu välillä epätoivoiselta. Onneksi perheessämme on vanha 4H: läinen, hän kyllä auttaisi. Hänellä on myös vinkki vitoset asiaan kuin asiaan, ja yllättävän usein ne toimivatkin. Kun hän saa tovin miettiä rauhassa, niin ratkeaa, voisinpa sanoa, mikä ongelma tahansa. ( Pojastaan on tulossa hyvää vauhtia samanlainen). Mutta onneksi emo palasi. Tarvitsi vissiin omaa aikaa. Mutta kuusi tuntia!! Huh,huh, vastasyntyneet yksin. Mihin tää maailma on mennyt.. Olipa helpotus että emo palasi ja nyt kun kurkkasin parvekkeelle, niin siellä se kaiteella vartioi. Ja saakin vartioida tämän päivän, nyt on minun vuoro mennä viipottaa.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Tämän hetken kuulumisia

 1. Nimetön sanoo:

  Hei Terja,
  kyllapa on hauska lukea naita teidan elamanne juttuja! On se niin erilaista elamaa, kuin siella Maukkulassa tai Epoossa. Jatka samaan malliin, niin joku paiva teet naista muisteloista kirjan.
  Hyvaa jatkoa!
  Ritva-tati Malagasta

  Tykkää

 2. tequk sanoo:

  Kiitos Ritva 🙂

  Tykkää

Kirjoita kommenttisi tähän ... (sähköpostia ja kotisivua ei tarvitse kirjoittaa)

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s